Osho’s woorden vallen niet in één enkele categorie in te passen, waar hij alles beschrijft van persoonlijke zoektocht naar waarheid, tot de meest urgente sociale en politieke vraagstukken van deze tijd. Zijn boeken zijn niet geschreven, maar overgezet van geluids- en beeldopnamen van de tijdloze lezingen die hij aan een internationaal gehoor gaf in een tijdsbestek van meer dan 30 jaar.
De Sunday Times in Londen heeft hem omschreven als ‘één van de 1000 mensen die de twintigste eeuw hebben vormgegeven’, terwijl de Amerikaanse auteur Tom Robbins hem ‘de gevaarlijkste man sinds Jezus Christus’ heeft genoemd.

Zelf zei Osho over zijn werk, dat hij meehelpt de omstandigheden voor te bereiden voor de geboorte van een nieuwe mens. Vaak heeft hij deze nieuwe mens omschreven als een ‘Zorba de Boeddha’, die in staat is zowel van aardse geneugten te genieten zoals Zorba de Griek, als van de serene stilte van Gautama de Boeddha.

De rode draad door Osho’s werk is een visie die zowel de tijdloze wijsheid van Het Oosten omvat, als de hoogste vlucht van Westerse wetenschap en technologie.
Ook is Osho bekend om zijn revolutionaire bijdrage aan de wetenschap van innerlijke transformatie, met een visie op meditatie die past bij het hoge tempo van het hedendaagse leven.
Zijn unieke ‘Actieve Osho Meditaties’ zijn zo ontworpen, dat eerst de opgehoopte stress van lichaam en mind worden opgeruimd, waarna het eenvoudiger wordt de ontspannen en gedachtevrije toestand van meditatie te ervaren.

Zie verder: Osho Meditatie Handboek

Het kleine ABC van meditatie

 OSHO PUBLIKATIES
 
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
  tel. +31-(0)315 – 654 737
e-mail: info@osho.nl

 © Copyright teksten, foto’s en illustraties van Osho: Osho International Foundation
  © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
 Voor informatie over kopiëren/publiceren van teksten van Osho, zie: 
www.osho.com/copyrights