Actieve OSHO Meditaties

CD Osho No Dimensions Meditation

OSHO No Dimensions Meditation 
music by Shastro and Sirus

Deze actieve centering meditatie is gebaseerd op Soefi methodes, verder ontwikkeld en uitgebreid door Osho. Je gebruikt je ademhaling en een serie gecoordineerde lichaamsbewegingen, gevolgd door wervelen; zodoende komt je energie in het hara centrum bijeen, het centrum van de ‘levensenergie’ net onder de navel. Vandaar kan je het denken waarnemen, en bewustzijn en heel-zijn ervaren – het lichaam in alle richtingen in beweging, het centrum onbeweeglijk stil.

CD met instructies op mpeg video clip / € 18.50

OSHO No Dimensions Meditation

TRACK LIST  
Track 1: First & Second Stage time 45:00 min. Listen
Track 2: Third Stage (Silence) time 15:00 min. Listen
Track 3: Gong time 00:03 min. Listen
Eerste fase: Kompas
Om de volgende bewegingen ongehinderd te kunnen maken heb je een ruimte van ongeveer drie meter om je heen nodig. Je staat met lichtgebogen knieën, voeten niet te wijd uit elkaar. Plaats je linkerhand op je hart en je rechter op je buik ter hoogte van je navel. Luister naar de muziek, en adem op de maat van de muziek. Dan volgen zes bewegingen die een half uur lang worden herhaald.
1. Leg je handen over elkaar op je navel, adem in door de neus en leg je handen op je hart. Adem uit door je mond terwijl je een ‘shhh’-geluid maakt, doe met je rechtervoet een stap naar voren en wijs met je rechterhand naar voren. Je linkerhand beweegt naar de navel. En keer terug naar de uitgangspositie.
2. Herhaal deze ademhaling en beweging met je linker voet en -hand, en keer terug naar je uitgangspositie.
3. Weer met beide handen op de navel herhaal je de ademhaling, maar maak nu met de rechtervoet en -hand de beweging naar rechts opzij van je, en kom terug.
4. Weer met beide handen op de navel herhaal je de ademhaling, maar maak nu de beweging met de linkervoet en -hand naar links opzij van je, en kom terug.
5. Weer met beide handen op de navel herhaal je de ademhaling. Maak nu met je rechtervoet en -hand de beweging 180° rechts naar achteren gekeerd, en kom terug.
6. Weer met beide handen op de navel herhaal je de ademhaling. Maak nu met je linkervoet en -hand de beweging 180° links naar achteren gekeerd, en kom terug.
En de hele serie overnieuw. Denk eraan voortdurend vanuit het buikcentrum, de hara te bewegen, en gebruik de muziek voor het juiste ritme.

Tweede fase: Whirling

Wervel 15 minuten lang tegen de wijzers van de klok. Terwijl je je ogen half geopend houdt, houd je je rechterarm uitgestrekt met de handpalm naar boven, en de linkerarm gestrekt met de handpalm naar beneden. Adem normaal, en laat je door het whirlen meevoeren. Als deze fase afloopt, stop dan langzaamaan en laat je handen over elkaar op je hart samenkomen.

Derde fase: Stilte

Laat je zachtjes op de grond glijden en lig met gesloten ogen op je buik. Ga helemaal naar binnen en kijk wat zich daar afspeelt. Laat het allemaal gebeuren.

Wilt u direct bij ons bestellen?

Stuur dan een mail naar info@osho.nl met vlg volledige gegevens:
- titel,
- gewenst aantal exemplaren,
- naam,
- straat,
- postcode en plaats,
- tel. nummer,
- eventuele cadeauverpakking,

en u krijgt per ommegaande een bevestiging van ons incl. opgave van de bijdrage in de porto- / pakketkosten die wij vragen.
Met onze dank voor uw bestelling bij ons en vriendelijke groet, het team van Osho Publikaties

voor meer informatie over deze en vele andere Osho meditaties, kijk in: Meditatie - de eerste en laatste vrijheid
Het kleine abc van meditatie
Klik hier
agenda om te kijken waar je aan actieve Osho meditaties kunt deelnemen.

 OSHO PUBLIKATIES
  
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
  tel. +31-(0)315 – 654 737
  e-mail:info@osho.nl
  
© Copyright teksten, foto’s en illustraties van Osho: Osho International Foundation
  © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
  Voor informatie over kopiëren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights