Actieve OSHO Meditaties


OSHO Chakra Breathing Meditation ô
music by Kamal

Deze actieve meditatie gebruikt een snel ritme van diep ademhalen en lichaamsbewegingen om de chakra's te openen. Zeer krachtige techniek die veel emotionele blokkades kan doorbreken. Doe deze meditatie met een lege maag, bij voorkeur 's morgens vroeg of in de namiddag.

CD met instructies op mpeg videoclip / Ä 18.50

OSHO Chakra Breathing Meditatie ô
De meditatie heeft twee fasen:

TRACK LIST  
Track 1: First Stage time 45:00 min. Listen
Track 2: Second Stage time 15:00 min. (silence and gong) Listen

 

 

 

Eerste fase: 45 minuten chakra-ademhaling

Sta goed in balans, met licht gebogen knieŽn, de voeten zo wijd uit elkaar als je schouders breed zijn en je lichaam los en ontspannen. Doe je ogen dicht, houd je mond open en adem snel, regelmatig en diep in je eerste chakra en breng al je aandacht naar je onderbuik. Forceer niet, maar adem in een ritme dat geschikt voor je is en dat je in staat laat op al je gevoelens en emoties te letten.
Bij het geluid van de gong ga je naar het tweede chakra en bij iedere gongslag verder met de diepe ademhaling naar het volgende chakra. Voer bij de overgang naar het volgende chakra het ritme geleidelijk steeds hoger op, zodat je in het zevende chakra tweemaal zo snel ademt als in het eerste. Het helpt bij deze ademhaling je lichaam vrij te laten bewegen - schudden, rekken, met het bekken schokken, en je handen te laten gaan zoals ze willen, maar laat je voeten op dezelfde plaats. Als je je voeten en knieŽn en heupen en overige gewrichten laat werken als veren, zal er een harmonische en ontspannen beweging in je diepe ademhaling ontstaan, waarbij al je aandacht vrij is om te letten op wat er zich in je chakra's afspeelt.
Na in het zevende chakra te hebben geademd hoor je drie gongslagen. Dit is het teken om weer met je ademhaling en je aandacht langs elk van de chakra's naar beneden te gaan. Je ademhaling wordt weer langzaamaan rustiger, en je laat de energie rustig naar beneden vloeien langs het hele spectrum van het hoogste tot het laagste chakra, als langs de zeven kleuren die samen de regenboog vormen. Deze reis naar beneden duurt ongeveer twee minuten, waarbij je je intuÔtie volgt hoe lang je in elk van de chakra's wilt ademen. Blijf dan even stilstaan voordat je de hele cyclus nog een keer doorloopt. Gedurende de vijfenveertig minuten ga je drie keer op en neer, waarbij het belangrijk is de adem niet te forceren, ook niet als je in het begin niets van de chakra's kunt voelen. Blijf rustig in de richting van de chakra's ademen en sta je opmerkingsvermogen toe zich geleidelijk met deze subtiele energieŽn vertrouwd te maken.


Tweede fase: 15 minuten

Blijf, als de derde cyclus is afgelopen, stil met gesloten ogen zitten. Concentreer je aandacht nergens op, maar blijf getuige van alles wat zich in je afspeelt. Veroordeel niets.

Wilt u direct bij ons bestellen?

Stuur dan een mail naar info@osho.nl met vlg volledige gegevens:
- titel,
- gewenst aantal exemplaren,
- naam,
- straat,
- postcode en plaats,
- tel. nummer,
- eventuele cadeauverpakking,

en u krijgt per ommegaande een bevestiging van ons incl. opgave van de bijdrage in de porto- / pakketkosten die wij vragen.
Met onze dank voor uw bestelling bij ons en vriendelijke groet, het team van Osho Publikaties

voor meer informatie over deze en vele andere Osho meditaties, kijk in: Meditatie - de eerste en laatste vrijheid
Het kleine abc van meditatie
Klik hier
agenda om te kijken waar je aan actieve Osho meditaties kunt deelnemen.

 OSHO PUBLIKATIES
  
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
  tel. +31-(0)315 Ė 654 737
  e-mail:info@osho.nl
  
© Copyright teksten, fotoís en illustraties van Osho: Osho International Foundation
  © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
  Voor informatie over kopiŽren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights