Gebruik verbeelding:
verander negatief in positief

 

Het allereerste wat je s morgens doet, is je voorstellen dat je geweldig gelukkig bent. Sta op in een zeer gelukkige stemming stralend, borrelend, vol verwachting alsof er vandaag iets gaat gebeuren wat perfect is, iets van onschatbare waarde. Ga je bed uit in een zeer positieve en hoopvolle stemming, met het gevoel dat deze dag geen gewone dag zal zijn dat er iets heel bijzonders, iets buitengewoons op je wacht; iets wat vlakbij is. Probeer het de hele dag steeds weer te onthouden. Binnen zeven dagen zul je zien dat je hele patroon, je hele stijl, je hele uitstraling, is veranderd.

Als je s avonds naar bed gaat, stel je voor dat je in goddelijke handen valt ...alsof je door God gedragen wordt, dat je op zijn schoot in slaap valt. Visualiseer dit terwijl je in slaap valt. Het enige dat je doet is dat je doorgaat je dit voor te stellen en de slaap laat komen, zodat de verbeelding doorgaat in je slaap; ze overlappen elkaar.

Verbeeld niets dat negatief is, want als mensen met een groot voorstellingsvermogen aan negatieve dingen denken, gebeuren ze ook. Als je denkt dat je ziek gaat worden, wordt je ziek. Als je denkt dat iemand je ruw zal behandelen, doet hij het ook. Jouw voorstellingsvermogen zal het creren.

Als er dus een een negatief idee komt, verander het onmiddellijk in een positieve gedachte. Zeg er nee tegen. Laat het meteen vallen; stuur het weg.

Binnen een week zul je voelen dat je heel gelukkig wordt en helemaal zonder reden.
Osho: The Passion for the Impossible

Wil je nog een Osho Meditatie ontdekken?

 OSHO PUBLIKATIES
 
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
 tel. +31-(0)315 654 737
 e-mail:info@osho.nl

Copyright teksten, fotos en illustraties van Osho: Osho International Foundation
  Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
 Voor informatie over kopiren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights