Gebedsmeditatie

Deze meditatie kan het best 's avonds worden gedaan in een donkere kamer, vlak voordat je gaat slapen. Je kunt haar ook 's ochtends doen, maar dan moet je na afloop vijftien minuten rusten. Die rust is noodzakelijk, anders heb je het gevoel dat je dronken of bedwelmd bent.

Deze versmelting met de energie is een gebed. Je verandert erdoor. En als jíj verandert, verandert het hele bestaan.

Hef beide handen naar de hemel, met de handpalmen naar boven, met opgeheven hoofd en voel het bestaan door je heen stromen.

Terwijl de energie door je armen omlaag stroomt, kun je een lichte trilling voelen - tril dan als een blad in de wind. Sta het toe, help het. Laat dan je hele lichaam met die energie meetrillen en laat gebeuren wat er gebeurt.

Voel je één worden met de aarde. Hemel en aarde, boven en beneden, yin en yang, mannelijk en vrouwelijk - je drijft, je gaat erin op, je laat jezelf volledig gaan. Jij bent niet. Je wordt één... smelt.

Na twee of drie minuten, of wanneer je je helemaal vol voelt, buig je naar de aarde en kust de aarde. Je wordt een kanaal dat de goddelijke energie met die van de aarde verenigt.

Deze twee fasen moet je dan nog zes maal herhalen, zodat bij elk van de chakra's de blokkades opgeruimd worden. Meer mag ook, maar als je het minder vaak doet zul je je rusteloos voelen en niet in slaap kunnen komen.

Ga slapen in die sfeer van devotie. Val gewoon in slaap, dan zal de energie bij je blijven. Je drijft erop, terwijl je in slaap valt. Dat helpt je geweldig, want de energie omgeeft je dan de hele nacht en blijft doorwerken. 's Morgens zul je je frisser voelen dan ooit tevoren, vitaler dan ooit. Een nieuw élan, een nieuw leven komt in je binnen en de hele dag voel je je vol nieuwe energie. Een nieuwe vibratie, een nieuw lied klinkt in je hart en je loopt alsof je danst.

Hier vindt u nog meer "Hier-en-Nu" meditaties
Het kleine abc van meditatie

 OSHO PUBLIKATIES
 
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
 tel. +31-(0)315 – 654 737
 e-mail:info@osho.nl

© Copyright teksten, foto’s en illustraties van Osho: Osho International Foundation
 © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
 Voor informatie over kopiëren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights