Ervaar het Zelf dat voorbij het lichaam is
Concentreer je er elke dag een half uur op, je levensenergie naar je innerlijke wezen te leiden. Als je met je mind krachtig besluit een duik te nemen in jezelf en erin te verdrinken, en je trekt je energieŽn terug uit de buitenwereld, zul je bereiken wat je wenst. Maar dit vereist een niet aflatende, dagelijkse beoefening. Je zult ontdekken dat je energie of je levenskracht zich naar binnen is gaan verplaatsen. Je zult voelen dat het fysieke lichaam zijn greep op je heeft opgegeven, en dat het helemaal van jou gescheiden is.

Als je deze techniek drie maanden onafgebroken toepast, zul je op een dag ontdekken dat je lichaam ergens buiten je ligt, van je gescheiden is. Dit kun je zien. Dit wordt eerst van binnenuit waargenomen, maar na meer oefening, na meer moed te hebben verzameld, kun je het innerlijke wezen naar buiten brengen, en kun je van buitenaf je eigen lichaam zien liggen, buiten je, helemaal van je gescheiden.

Je lichaam van binnenuit leren kennen, is als het leren kennen van een volkomen andere wereld, een wereld waarvan we nog niet eerder weet hadden, waar we geen informatie over hadden. De medische wetenschap weet helemaal niets van dit innerlijke lichaam, noch zal ze zich er ooit een voorstelling van kunnen maken.

Zodra het volledig en werkelijk wordt ervaren, dat het innerlijke Zelf te onderscheiden is en verschilt van het uiterlijke lichaam, houdt de dood op te bestaan. Als er geen dood is, kan iemand heel makkelijk het omhulsel van het uiterlijke lichaam verlaten, en de dingen waarnemen als een gedesinteresseerde toeschouwer.
Osho: Gedeelten uit
De laatste Illusie

Het kleine ABC van meditatie

 OSHO PUBLIKATIES
 
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
 tel. +31-(0)315 Ė 654 737
 e-mail:info@osho.nl

© Copyright teksten, fotoís en illustraties van Osho: Osho International Foundation
 © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
 Voor informatie over kopiŽren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights