over Meditatie

´Meditatie betekent in niet-doen te zijn. Meditatie is niet iets doen maar iets zijn en wil zeggen dat je in je eigen zelf verblijft.
Met activiteit komen we in contact met de buitenwereld, met niet-activiteit met onszelf. Als we niets doen worden we ons ervan bewust wat we zijn. Anders gezegd, als we voortdurend bezig blijven met van alles en nog wat, komen we onszelf nooit tegen. We herinneren ons niet eens dat we bestaan

Vrij zijn in het hier en nu

compleet herziene en uitgebreide uitgave van het bekende
OSHO MEDITATIE HANDBOEK – de praktische gids op weg
Meditatie - de eerste en laatste vrijheid

Wat is meditatie?
Meditatie is een toestand voorbij het denken. Meditatie is een toestand van puur bewustzijn, een bewustzijn zonder bewustzijnsinhoud.
Meditatie is het inzicht dat ik niet ben wat er in mijn hoofd omgaat. Als dat inzicht zich in je verdiept, komen er stilaan momenten… momenten van stilte, momenten van louter ruimte, momenten van verheldering, momenten waarop niets zich in je roert en alles stil is. In die stille momenten weet je wie je bent en begrijp je het geheim van het bestaan.
...
Meditatie rust in het heden, is zuiver heden. Meditatie is directe aanschouwing. Je kunt niet mediteren, je kunt wel in meditatie zijn. Je kunt niet in concentratie zijn, maar je kunt je wel concentreren. Concentratie is menselijk, meditatie is goddelijk.
 

Pareltjes Home OSHO Boeken

 OSHO PUBLIKATIES
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
tel. +31-(0)315 – 654 737
 e-mail: info@osho.nl

 
© Copyright teksten, foto’s en illustraties van Osho: Osho International Foundation
 © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
Voor informatie over kopiëren/publiceren van teksten van Osho, zie: 
www.osho.com/copyrights